Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

A Kenyér Világnapja

A svájci székhelyű Pékek Világszövetsége 2001-ben döntött úgy, hogy október 16. legyen a Kenyér Világnapja. Céljuk, hogy bemutassák a legfontosabb alapvető élelmezési cikket, és felhívják a figyelmet a benne lévő létfontosságú ásványi anyagokra, energiaforrásra.

Ezt a napot már közel harminc országban megünneplik, projektünkkel ehhez a táborhoz kívánunk csatlakozni. Játékosan tanítjuk meg a gyermekekkel, hogy miként jut a kenyér az asztalunkra, milyen munkafolyamatok szükségesek ahhoz, hogy a búzából kenyér legyen.

Óvodás korban már nagyon fontos, hogy a gyermekek életkoruknak megfelelő ismeretek szerezzenek a hagyományokról. Mi, felnőttek vagyunk felelősek azért, hogy a néphagyományok, ősi mesterségek fennmaradjanak a köztudatban.

A kenyérsütés folyamatát a természetes közegében tudjuk bemutatni, fontos, hogy a megfelelő emberektől önzetlen segítséget kapunk a környezetünkben.

Óvodánk helyi programjában kiemelt szerepet kap a környezettudatos nevelés, tevékenységek általi ismeretszerzés. A gyermeknek a saját tapasztalatszerzés az, amely a legnagyobb nyomot hagy benne, fejlesztve ezzel az egész személyiségét.

kenyer napja

Kemencében sült a friss kenyér